Цветелин Станилов: Постоянно стартираме нови проекти и сформираме екипи, с които развиваме технологиите

Рубриката „Моята кариера“ продължава с Цветелин Станилов, мениджър на екип „Управление на IT услуги за A1 Group“, част от направление „Информационни технологии и дигитална трансформация“ в А1.

Той ще ни разкаже повече за това какво прави човек на тази позиция в А1, така че всички, които не сме част от този екип, да можем да усетим динамиката на работата и да разберем важността на това да имаш ясна цел и посока за развитие.

Как би се описал с три думи?

Амбициозен, упорит и ориентиран към резултатите.

Къде си завършил образованието си?

Завърших висшето си образование в УНСС със специалност „Финанси“. Тази есен започнах обучение за придобиване на магистратура по специалност „Бизнес администрация“ в НБУ. Вярвам, че човек не може и не трябва да „завършва“ своето образование. Самоусъвършенстването и надграждането на вече постигнатото са процеси, които продължават цял живот. Винаги трябва да бъдем в крак със света, който непрекъснато се променя, нали така?

Как избра професията си?

Още през 2012-2013 година знаех в каква посока искам да поеме моята кариера. Технологиите винаги са били „моето нещо“. Благодарен съм, че в А1 намерих правилното място за себе си и получих възможност да реализирам своите амбиции. Компанията показва на служителите си безкраен хоризонт за надграждане на уменията и опита, и стига да искаш да вървиш напред, тук е мястото. Пример за това е една от вътрешните инициативи – IT Bootcamp, в рамките на която компанията покани различни колеги от магазините с техническо образование да се включат в 6-месечно обучение в няколко IT направления. Към днешна дата всички участници са завършили курса успешно и заемат постоянни позиции в различни IT отдели на А1.

Каква беше първата ти работа?

Преди 13 години направих първите си стъпки в света на информационните технологии и започнах да работя като линукс системен администратор в компания, доставяща интернет услуга. Дейността, която изпълнявах тогава, е много близка до работата на някои от екипите, които управлявам в момента.

Довърши изречението: Ако трябва да обясня на родителите си с какво се занимавам в А1, то бих им казал….

Работя с уникални хора в страхотна среда, където развиваме технологиите в компанията.

Най-полезната ти джаджа или app, без които не можеш (устройство, аксесоар, приложение)?

Смарт часовник определено :).

Коя е най-интересната част от работата ти?

Най-интересната част от работата ми е динамиката, с която тя се случва. Стартираме нови проекти и сформираме екипи постоянно. За мен е важно да има предизвикателства и се мотивирам, когато успея да постигна целите си, независимо колко са били високи и колко пъти са се променяли в хода на проекта.

А коя е най-скучната?

Ако кажа, че няма скучна част, ще излъжа :). Обикновено вечер записвам и планирам задачите си за следващия ден. Може би това административно задължение слагам в категория „най-малко интересно“.

Ако не се занимаваше с управление на IT услуги, какво щеше да правиш?

Както споменах по-рано, винаги съм имал афинитет към технологиите и ясно дефинирана цел за своето професионално развитие, така че ми е трудно да си представя работата си в друго направление. Но, за да отговоря на въпроса… може би щях да проявя интерес към развитие в юридическата сфера.

Ако можеше да дадеш съвет на 18-годишното си аз, какъв щеше да бъде той?

Не спирай да полагаш усилия. Колкото и да е трудно, рано или късно ще береш плодовете на своето старание. Приемай проблемите като предизвикателства и възможност да растеш, научи се да обръщаш недостатъците в свои ползи.

За финал: би ли ни споделил как успяваш да съчетаеш работата с личния си живот?

Хармонията в професионално-личен план изисква умело балансиране между служебните задължения и личния ни живот. Давам 100% от себе си в работно време, но след това се отдавам на почивка и своите хобита. Моите приятели и колеги знаят, че обичам да пътувам до нови дестинации. Този баланс е важен, защото вярвам, че когато успяваш да се „изключваш“ извън работното време, си максимално продуктивен през работния ден.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*