#StepUp: от Обслужване на клиенти до Информационни технологии

Борис Тодоров е специалист „Първо ниво поддръжка на билинг системи“ в екип „Управление на IT услуги за А1 Group” от вече почти 3 години. Работата му е динамична и от голямо значение за гладкото протичане на процесите по плащане.

Ето какво ни сподели той за дългогодишния си опит и нестихващата еуфория от работата.

Разкажи ни малко повече за теб.

Притежавам бакалавърска степен по специалност „Индустриален мениджмънт“.

Присъединих се към компанията през далечната 2008 г. Стартирах с работа в Контакт центъра за обслужване на клиенти като специалист, а впоследствие станах старши специалист. След като придобих нужните знания и умения, преминах в отдел „Билинг съпорт“. В него освен отлична комуникация с клиенти и колеги беше необходимо всеки ден да се решават различни казуси и ситуации. Пътят ми в компанията продължи в отдел „Жалби и оплаквания“, където надградих знанията си благодарение на колегите, мениджмънта и комуникацията с различните отдели.

На настоящата си позиция съм от 2021 г., когато започнах работа като специалист „Първо ниво поддръжка на билинг системи“ в направление „Информационни технологии и дигитална трансформация“.

Как реши да смениш “Обслужване на клиенти“ с „Информационни технологии“?

Компанията ни предлага различни варианти за израстване, в тази връзка взех решение да изляза от зоната си на комфорт и да продължа развитието си в друга област. Такава промяна не се предприема всеки ден, но знаех, че с желание, усърдие и правилната мотивация мога да постигна това, което искам.

Защо избра да продължиш кариерното си развитие в А1?

Отговорът на този въпрос е лесен за мен, защото в А1 се запознах със страхотни хора и професионалисти, създадох приятелства за цял живот. Работата е динамична, всеки ден е изпълнен с нови предизвикателства. Мениджмънтът и работната среда те предразполагат да дадеш всичко от себе си и да се развиваш постоянно.

Какво те привлече в новата позиция?

Новата ми позиция е свързана с предизвикателства и динамика. Необходимо е да си съсредоточен постоянно и да обръщаш внимание на малките детайли. Харесва ми това, че комуникирам с колеги от други държави: Австрия, Словения, Македония. Всеки ден научавам нещо ново, придобивам умения и увереност в това, което правя. Моят екип е на линия 24/7, 365 дни в годината.

С какво смяташ, че си спечелил доверието измежду всички кандидати?

Най-добре би ви отговорил моят мениджър, но предполагам, че дългогодишният ми опит в компанията и усърдието, с което изпълнявам задълженията си, са наклонили везните в моя полза.

Какво е да си специалист „Първо ниво поддръжка на билинг системи“?

Голяма отговорност, много екипи разчитат на бързите и адекватни действия, които ще предприемем аз и колегите ми.

Какво е виждането ти занапред? Каква е следващата стъпка?

Човек се учи постоянно. С оглед на динамиката в моята работа ще продължавам да усъвършенствам знанията и уменията си, за да съм полезен за екипа и да съм удовлетворен от това, което правя.

Сподели ни един любопитен факт за теб.

Обичам екстремните преживявания и всичко, което вдига адреналина. В тази връзка съм пробвал скачане с бънджи, полет с моторен планер, пилотиране на малък самолет и рафтинг.

Кой е най-ценният урок, който си научил по време на работата си в А1?

Най-ценният актив, който притежава всяка компания, са хората. Когато са им осигурени възможности за обучение и развитие, подходяща работна среда и средства за извършване на дейността им, резултатите никога не закъсняват.

Какъв съвет би дал на хората, които тепърва започват кариерния си път в А1?

Да са проактивни и да не спират да обогатяват знанията си. Да са готови да научават много нови неща, да мечтаят и никога да не се отказват от целите си.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*