Samsung S24 Ultra става още по-здрав и ни запознава с Galaxy AI

Samsung представи новия си смартфон от висок клас Galaxy S24 Ultra, който както винаги е съпътстван и от двата по-малки модела – S24 и S24+. И трите отварят нова глава в историята на смартфоните с платформата Galaxy AI. Тя е първият мащабен проект в сферата, който според Samsung ще промени начина, по който използваме смартфоните в ежедневието си.

S24 Ultra е и най-здравият модел от гамата досега. Той има рамка от титан, значително по-тънък корпус и използва стъклото Corning Gorilla Armor. То е специално обработено, като намалява отблясъците със 75%, подобрява четимостта и е още по-издръжливо на надрасквания. При тестовете Gorilla Armor е демонстрирало над 4 пъти по-голяма устойчивост на драскотини. Освен това има и 25% рециклирани материали.

S24 като цяло използва повече рециклирани материали и стомана в компонентите си. Всеки аспект е направен така, че телефоните да са по-издръжливи във времето. Затова Samsung ще осигури 7 години актуализации на операционната система и сигурността. А това означава повече време за използване на множеството умни технологии, които и трите версии на модела предлагат.

Samsung Galaxy S24 Samsung S24 Ultra става още по-здрав и ни запознава с Galaxy AI А1 Блог Samsung Galaxy S24 Samsung S24 Ultra става още по-здрав и ни запознава с Galaxy AI А1 Блог

Galaxy AI ще помага в почти всичко

Повечето хора дори не осъзнават за колко много неща използват смартфона си всеки ден. А с помощта на Galaxy AI мобилният телефон ще стане още по-важен помощник в ежедневието. Платформата е разработена от Samsung, като за някои от аспектите ѝ помага и Google със своя генеративен изкуствен интелект Gemini и по-конкретно Gemini Pro и Gemini Nano.

Galaxy AI е интегриран в множество от приложенията на S24. Той ще може да превежда в реално време телефонни разговори, като ще показва глас и текст. Interpreter пък е друга функция, която ще влиза в ролята на преводач, когато двама души са на живо един пред друг и говорят на различни езици. А Chat Assist ще помага за подбора на по-добри отговори в чат приложения.

Android Auto ще прави резюмета на получените съобщения и ще предлага отговори или действия. А Note Assist в Samsung Notes ще помага с генериране на резюмета, шаблони, създаване на обложки и др. Transcript Assist ще пише гласови записи в текст и ще може и да ги превежда.

Възможностите на Galaxy AI продължават и при камерите. ProVisual Engine ще подобрява качеството на снимките, като ще има и още много опции за тяхната редакция. Galaxy AI ще може да генерира обекти за добавяне към изображенията, да премества обекти в снимките, да коригира изкривен хоризонт и др. Когато се използва генеративен изкуствен интелект за обработка на кадрите, S24 ще добавя маркер, който да информира за това. Подобрен е и режимът Nightography.

Samsung Galaxy S24 Samsung S24 Ultra става още по-здрав и ни запознава с Galaxy AI А1 Блог Samsung Galaxy S24 Samsung S24 Ultra става още по-здрав и ни запознава с Galaxy AI А1 Блог

Все така мощен

S24 Ultra използва процесора Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy. Той е оптимизиран специално за смартфона и има по-голяма изпарителна камера за подобрено охлаждане. Телефонът поддържа ray-tracing за по-красиви светлини в графиките и игрите и има адаптивно опресняване на картината от 1 до 120Hz.

Дисплеят е 6,8-инчов Dynamic AMOLED 2X с Vision booster технология. Поддържа и Super HDR. Оперативната памет е 12GB, а паметта за файлове от 256GB до 1TB. Батерията е с капацитет 5000mAh.

Камерите отново са 4. Основната е 200MP, като има още 50МР телефото с 5х оптично увеличение (10х чрез Adaptive Pixel Sensor), 10МР телефото с 3х оптично увеличение и 12МР ултраширокоъгълна камера. Що се отнася до предната камера, тя е 12МР.

Другите два модела имат 50МР основна камера, 10МР телефото с 3х оптично увеличение и 12МР ултраширокоъгълна камера. Предната също е 12МР.

S24 има 6.2-инчов FHD+ дисплей, а S24+ – 6.7-инчов QHD+ панел. И двата са Dynamic AMOLED 2X и също поддържат Vision booster и адаптивно опресняване на картината от 1 до 120Hz. Оперативната памет е съответно 8GB и 12GB, а батериите – 4000mAh и 4900mAh.

И трите смартфона са с рейтинг IP68 за водо и прахоустойчивост. Те използват Android 14 с One UI 6.1 и поддържат 5G, LTE, Bluetooth 5.3, WiFi 6E, а S24 Ultra – и Wi-Fi 7.

Как да се сдобиете с мечтаното устройство?

Предварителните поръчки на новите модели на Samsung започнаха на А1.bg и ще продължат до 30 януари. Клиентите на А1, поръчали Galaxy S24, Galaxy S24+ или Galaxy S24 Ultra, ще получат модела с по-голямата памет на цената на по-малкия, като така ще спестят до 500 лева. Освен това, устройствата идват в комплект с аксесоари на Samsung (SmartTag2, 25W адапетер и Wireles Charger Pad) с до 200 лева отстъпка от цената.

Устройствата от серията Galaxy AI могат да бъдат поръчани в брой и на изплащане за 24 и 36 месеца. Цената на Samsung Galaxy 24 256 GB е 38,99 лева на месец за 3 години с план Unlimited Ultra. Galaxy S24+ 256GB се предлага на цени от 52,99 лева, а Galaxy S24 Ultra 512GB от 69,50 лева на изплащане за 3 години с план Unlimited Ultra.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*